Rendezvényhelyszín

Filmszínházunk 2002-ben felújított épülete impozáns ötvözete a velencei gótika, az itáliai reneszánsz, valamint az arab mór építészet stílusjegyeinek. A patinás, immár 120 éves filmpalota Budapest frekventált kulturális helyszíne, ahol a legmodernebb kép- és hangtechnikai berendezések garantálják a rendezvények sikerét.

A Díszterem, amely vetítések esetében 425, egyéb rendezvények esetében 460 fő befogadására alkalmas, valamint a két, egyenként 46 fő befogadóképességű kamaraterem a filmszínház -1 szintjén exkluzív helyszínt kínál zártkörű és nyilvános vetítésekhez, előadásokhoz, ünnepségekhez, valamint céges rendezvényekhez, konferenciákhoz, szakmai napokhoz, továbbképzésekhez. Az Uránia Kávéház ideális helyszíne fogadásoknak, irodalmi esteknek, kiállításoknak és könyvbemutatóknak.

A Díszterem térkép/jegytükör innen letölthető (JPG)

Terry Gilliam nálunk járva Európa legszebb mozijának nevezte az Urániát.
Az épület lenyűgöző szépsége mellett segítőkész, profi stábunk áll megrendelőink rendelkezésére.
Győződjön meg róla Ön is!

Termeink technikai adottságairól, a terembérlési lehetőségek részleteiről érdeklődjön kollégánknál, kérje ajánlatunkat!

Kapcsolat:

Gulyás Zsolt

Email: gulyas pont zsolt kukac urania-nf.hu

Filmes rendezvények

Filmszínházunk a kor igényeinek megfelelő kinotechnikai eszközökkel rendelkezik. Dísztermünkben nagy teljesítményű 22000 ANSI Lumen fényerejű FULL HD moziprojektor, valamint két különböző méretű, felhúzható vetítő vászon található. A nagyvászon a teljes színpadteret betölti, mérete 820x480 cm. A tökéletes hangélményt a 2013-ban telepített 8 db NEXO PS10L/R 10” szélessávú hangsugárzó, valamint a  2 db NEXO RS15-P 2x15” sub hangsugárzó biztosítja.Kulturális események

Emeleti kávéházunk ideális helyszíne kiállításoknak, irodalmi esteknek, könyvbemutatóknak. A korszerű mobil projektor és vászon használatával itt is tartható vetítés, prezentáció. A pódiumszínpad visszafogott, egyben elegáns kiemelést biztosít az előadó számára. A beépített, rejtett hangfalaknak köszönhetően az egész teremben hallható az előadás. A Kávéház egybenyitható az emeleti tükörteremmel, így akár 200 fős rendezvények, fogadások befogadására is lehetőség nyílik.

Koncertek és színpadi előadások helyszíneként a Díszterem rendelkezik színvonalas hang- és fénytechnikai eszközökkel, melyek az ügyfél kérése alapján bővíthetők. A színpad területe 100 m2, belmagassága nagy. 3 db színházi öltöző és egy VIP öltöző áll a fellépők rendelkezésére.
•    Könyvbemutatók
•    Irodalmi estek
•    Kiállítások
•    Koncertek
•    Színpadi előadásokNéhány példa a közelmúltból: Zorán koncert; Palya Bea koncert; Filharmónia Budapest ifjúsági koncertsorozata; Armel Operafesztivál; az American Drama Group előadásai; Budapesti Tavaszi Fesztivál programjai; a Zsidó Nyári Fesztivál programjai; fotókiállítás Sára Sándor és Gaál István munkáiból; a Nyitott Akadémia előadásai, pódiumbeszélgetései

Konferenciák, szakmai napok

A fejlett vetítéstechnikának köszönhetően a konferenciákon hagyományosan vetítendő prezentációk nagy méretben, illetve kisebb méretű vásznon is megjelenhetnek.

Néhány példa a közelmúltból: TedX Danubia 2013, Magyarok Világtalálkozója, Reformáció Gála, Prezi.com - UStream Stretch konferencia

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató